0
Completed - Resolved

WFTO Crashes before loading

Omnivox84 1 year ago updated by Lee "Noontide" Moon (Designer & Community Manager) 1 year ago 4

I have tried some of the fixes I found on the forums, but none are working.

Game starts to load, shows the WFTO Logo, it goes away, then shows the icon on task bar, then crashes immediately.

Output log below. Does not state any issue, just unload time. PLEASE HELP - I just bought this game.

Operating System : Windows 10 v10.0.19042 Build 19042

Processor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i9-11900F @ 2.50GHz, 2496 Mhz, 8 Core(s), 16 Logical Processor(s)

GPU NVIDIA GeForce RTX 3080

RAM 32gb

output_log.txt

Game Version:
Steam Public
Platform:
Windows
10th-Gen Mobile Intel CPU - Splash Screen Crash

Update: 

I noted on the forum that another user stated that when they turn off their internet, the game works. This is also the case for me. 

Accepted

Hi Omnivox,

Apologies for the delay in response here. I'm glad to hear the workaround worked for you, this would also have been what we suggested for the time being.

We are working on getting an affected system so we can test internally and see if we can identify the problem. Apologies for the inconvenience. 

I'll keep you informed of any developments.

Completed - Next Patch

Hi Omnivox84,

I'm pleased to report that the upcoming Patch 2.0.8 should resolve this issue entirely. It's not yet on the default Steam branch but is available as a beta. How to: Access the Debug Branch on Steam.

Cheers,

Lee