0
Completed - Resolved

Beginning the single-player campaign freezes at ~80% loaded

spiralofhope 2 years ago • updated by Cian Noonan (Development Support Engineer) 2 years ago 4

Your grey background and pink link text is unforgivable.



Loading the campaign freezes at 80% or so.  I ended up doing an `alt-f4`.

* On first try, I was prompted by Windows regarding networking.  I pressed cancel.
* I tried more than once and it begins loading quickly but always freezes.
* I tried validating via Steam.
* I tried manually un-setting my options changes.
* I do not have a virus scanner running.
  **  I do have Windows Defender, of course.
* I do not have a firewall running.


I saw "Got a Bug or Issue? Report it via the Bug Tracker!":
  https://steamcommunity.com/app/230190/discussions/0/351660338716897555/


I read "How to: Submit a Bug Ticket":
  http://brightrockgames.userecho.com/topics/118-/


I am using the Bug Tracker to post:
  http://brightrockgames.userecho.com/forums/1-/


OS: Windows 10 (64 bit)
RAM: 6 GB
CPU: AMD Athlon(tm) II X4 635
GPU: NVIDIA GeForce GTX 650
Version:  1.6.3


output_log.txt is attached


Save file is not attached (this is not a multiplayer issue)


The closest I've seen is "Game starts, but won't load":
  http://brightrockgames.userecho.com/topics/301-/


That post advises to follow "How to reset Winsock in Windows 10/8/7":
  http://forum.thewindowsclub.com/windows-tips-tutorials-articles/35087-__-print.html


What I did:


1. Open cmd as admin

2.


netsh winsock reset
netsh int ipv4 reset


3. Restart


Possibly-related:  Immediately after "netsh winsock reset", windows prompted me re. rebooting to install updates.  When I completed the above cmd steps (#2), the update was extremely slow.


At any rate, this issue persists.

output_log.txt

War for the Overworld Launcher Log.txt


Game Version:
Steam Public
Platform:
Windows
GOOD, I'M SATISFIED

A solid lead.

Satisfaction mark by spiralofhope 5 months ago
Pending Customer

Hey spiralofhope,


Sorry to hear that you're crashing. Could I get you to verify that you have C++ redist 2010,2012,2013,2015.

I do not have 2012, here is the list:



As the game was installed by Steam, perhaps they did not install something critical?  If this is the case, many other people would have a similar problem to me.

I solved this by installing every cpp I could get my hands on:




The problem, as described, is gone.  I'm playing the campaign now.


Thanks for your inspiration!

+1
Completed - Resolved

Ah looks like steam might be failing to install it then, we'll raise it with them.


For future reference all steam game have a _CommonRedist folder that contains the installers for everything you'd need